All for Joomla All for Webmasters

Проверка на резултати

Вече можете удобно и лесно да проверите Вашите изследвания

Запишете час за преглед

Проверете работното време на избрания от Вас лекар и запишете час за преглед

Клинични пътеки

На Ваше разположение е пълния списък на договорените с НЗОК клинични пътеки

Здравни новини

УМБАЛ „КАНЕВ“ АД – РУСЕ ИЗГРАЖДА НОВО СТРУКТУРНО ЗВЕНО „БИБЛИОТЕКА“
23 Юни

УМБАЛ „КАНЕВ“ АД – РУСЕ ИЗГРАЖДА НОВО СТРУКТУРНО ЗВЕНО „БИБЛИОТЕКА“

22.06.2020г.

Днес, между Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Университетска болница  „Канев“   беше сключен договор, по силата на който библиотеката приема да оказва и предоставя на лечебното заведение експертна методическа и ресурсна помощ при изграждане на ново структурно звено „Библиотека“.

Договорът беше подписан от директора на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе Теодора Евтимова и от Изпълнителния директор на УМБАЛ „Канев“ АД – Русе  Иван Иванов.

„В рамките на договора освен изясняването на визията и целите  на новото структурно звено, обществената библиотека ще помогне на болничната при внедряване на библиотечна система и последваща библиографска обработка на документи, като монографии, учебници и учебни помагала, периодични издания, онлайн издания и др., необходими на специалистите от УМБАЛ „Канев“ – сподели директорът на регионалната библиотека г-жа Теодора Евтимова, и допълни: „От болницата могат да разчитат на библиотеката, че в процеса на работа ще споделят с партньорите си своя опит и добри практики за изпълнение на специфични дейности, свързани с управление на фондовете, класифициране и описване на библиотечните документи, регистрация на читатели, книгозаемане, създаване на справочна информация и водене на задължителна документация.“

Регионална библиотека „Любен Каравелов“ ще предоставя на специалистите от УМБАЛ „Канев“ – Русе и достъп до своите специализирани библиотечни фондове в областта на медицина, здравеопазване, икономика и организация и управление, в това число и при условията и със средствата на специализираната библиотечна услуга Междубиблиотечно и международно междубиблиотечно заемане. С осъществяването на дейностите по договора библиотеката ще подпомага специалистите от УМБАЛ „Канев“ при идентифициране, описване и подобряване видимостта на научните им публикации. Библиотеката ще участва в процедурите по акредитация на УМБАЛ „Канев“ АД.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Канев“ АД – инж. Иван Иванов благодари на екипа на библиотеката и лично на нейния директор за оказаната помощ и добави, че това е следваща стъпка в развитието на партньорските взаимоотношения между, двете институции, които през март т.г. подписаха Меморандум за сътрудничество.Biblioteka 1

 

Прочетено 839 пъти Последна промяна Петък, 14 Май 2021 08:53
  • Адрес:
    ул."Независимост" 2
    Русе 7002
  • Телефон:
    +359 82 887215 - Изп. директор
    +359 82 887351 - Регистратура

ДА ПОДДЪРЖАМЕ ВРЪЗКА

Обади се сега!