Print this page
Обучение за бъдещи родители
09 Юни
Обучение за бъдещи родители

Обучение за бъдещи родители

Общо 142 бъдещи майки и 15 бъдещи татковци взеха участие в шестте безплатни семинарни обучения за бъдещи родители, които се организираха от началото на тази година в новата конферентната зала на УМБАЛ "Канев" АД АД - в сутерена на Акушеро - гинекологичния комплекс.
Изнесени бяха лекции за раждането, за грижите за новороденото дете, за кърменето, за обезболяване в акушерството и за цезаровото сечение. Лектори бяха началниците на отделение «Родилно» (д-р Ани Матеева) и на отделение «Неонатология»(д-р Нина Радкова); старши ординатор на отделение «Гинекология»(Д-р Нели Узунова), лекари ординатори от отделениe «Родилно» (д-р Луиза Тончева, д-р Лиляна Йорданова), отделение «Неонатология»(д-р Мими Карова, д-р Татяна Итова, д-р Лилия Георгиева, д-р Емел Агуш, д-р Лиляна Панайотова, д-р Лиляна Ташкова), ОАИЛ-АИЛАГ (д-р Саша Александрова) ; г-жа Миряна Машева – Ла Лече Лига Лидер-консултант по кърмене.

Общо 78 бъдещи майки посетиха и се запознаха с условията за раждане и грижи за новородените деца в отделенията на акушеро-гинекологичният комплекс в «Дни на отворените врати» за първото полугодие на тази година
През тази година бе поставено началото и на нов проект «Семинарни практически занятия». Занятията се организираха всеки първи, трети, четвърти и пети вторник ежемесечно и бяха посетени от 90 бъдещи майки. По време на обученията медицинска сестра Галя Барбукова и акушерка Мария Георгиева показаха как на практика се осъществяват първите грижи за новороденото – грижи за кожата и кожните гънки, хигиена на седалището, обработка на очи, уши и пъпче, къпане, поставяне на памперс, обличане на новороденото, кърмене, лактация в съчетание с практически упражнения и съвети за запазване на репродуктивното здраве.
На семинарните обучения присъстваха представители на фирмите «Лаборатоар Биодерма България» ЕООД, Тъканна банка «Крио-Сейф» и Медицински център «Афродита», които презентираха на дейността си.
След направената презентация фирма «Биодерма» организира викторина. На отговорилите правилно бяха раздадени награди от козметични продукти.

Прочетено 1932 пъти Последна промяна Вторник, 02 Февруари 2016 15:41
УМБАЛ Канев

Университетска многопрофилна болница за активно лечение "Канев" АД

сайт: www.mbal.rousse.bg/
Обади се сега!